Ο Mozilla Firefox είναι ένας ελεύθερος και ανοικτού κώδικα, φυλλομετρητής Web (Web browser) που προήλθε από το λογισμικό Mozilla Application Suite. Η διαχείριση της ανάπτυξής του γίνεται από την Mozilla Corporation.

 

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/ie.html

 

 

Γνωστό anti-spyware λογισμικό για τη προστασία του υπολογιστή σας. Δουλεύει αθόρυβα και εξετάζει τον σκληρό δίσκο (και flash μνήμες) για spyware.

 

http://www.safer-networking.org/en/spybotsd/index.html

 

 

Από τους πιο γνωστούς players ανοικτού κώδικα. Μπορεί να αναπαράγει όλα σχεδόν τα formats ήχου και video χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης επιπλέον λογισμικού (codecs).

 

http://www.videolan.org/vlc/

 

http://www.gomlab.com/eng/

 

 

Το 7-Zip είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα που συμπιέζει και αποσυμπιέζει αρχεία με πολύ μεγάλο λόγο συμπίεσης (7z). Υποστηρίζει αρχεία 7z, ZIP, RAR, CAB, ARJ, LZH, CHM, CPIO, ISO, NSIS, RPM, DEB, GZIP, BZIP2, TAR, και Z.

 

http://www.7-zip.org/

 

 

Το OpenOffice είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου ανοιχτού κώδικα. Περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου (Writer), υπολογιστικό φύλλο (Calc), δημιουργό παρουσιάσεων (Ιmpress) και πρόγραμμα σχεδίασης (Draw). Λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες (Microsoft Windows, Solaris, Linux, Μac OS). Διαθέτει την ίδια λειτουργικότητα με άλλα δημοφιλή προγράμματα εφαρμογών γραφείου (όπως το MS Office). Το OpenOffice μπορεί να διαβάζει και να γράφει, μεταξύ άλλων, αρχεία Word, Excel και Powerpoint.

 

http://www.openoffice.org/

 

 

Πολύ χρήσιμο πρόγραμμα. Μπορεί να καθαρίσει τον υπολογιστή σας από τα άχρηστα αρχεία, κυρίως αυτών που έχουν προκύψει από την πλοήγησή σας στο διαδίκτυο. Έχει επίσης τη δυνατότητα να καθαρίζει την registry των Windows. 

 

http://www.ccleaner.com/

 

 

Το FormatFactory είναι ένα πρόγραμμα για τη μετατροπή αρχείων video και ήχου σε διάφορα format. Χρησιμεύει επίσης για τη μεταφορά των DVD και των CD σας σε αρχεία υπολογιστή.

 

http://www.formatoz.com/

 

 

Δωρεάν πρόγραμμα για την εγγραφή δεδομένων σε CD και DVD.

 

http://www.burn4free.com/

 

 

Το AVG είναι ίσως το πιο γνωστό και αξιόπιστο antivirus λογισμικό. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστο, κάνει συνεχώς update για νέους ιούς και παρέχει προστασία σε αρχεία και email.

 

http://free.avg.com/ww-en/homepage

 

 

http://www.free-av.com/

 

 

http://www.avast.com/index

 

 

Πρόγραμμα διαχείρισης φωτογραφιών για περιβάλλον Windows. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η απλότητα, η ευκολία στη χρήση και η ταχύτητά του. 

 

http://www.irfanview.com/

 

 

Ο εύκολος τρόπος για να βρείτε, να επεξεργαστείτε και να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας.

 

http://picasa.google.gr/

 

 

Πρόγραμμα εύκολης μετατροής αρχείων σε μορφή pdf.

 

http://www.dopdf.com/