Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 έως και 23 Οκτωβρίου 2016, είναι ένα κίνημα βάσης το οποίο προωθεί την δημιουργικότητα μέσω του προγραμματισμού. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2013 από εθελοντές οι οποίοι ως Πρεσβευτές της δράσης την προωθούν και τη συντονίζουν στις χώρες τους.

Ο διαγωνισμός Young digital talent διοργανώνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «eSkills for Jobs» (Ψηφιακές δεξιότητες για την απασχόληση), η οποία υλοποιείται κατά τα έτη 2015 και 2016 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εκστρατεία αυτή, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη των πολιτών να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητες τους στην εργασία.

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Ρόλος και Εφαρμογές» θα διεξαχθεί από 15 έως 17 Απριλίου 2016 στην πόλη του Ναυπλίου και του Άργους και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Σχολεία κλειστά, κρύο, ίσως τζάκι, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, χριστουγεννιάτικο δέντρο, φάτνη, καμιά 21 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και για τους τυχερούς και χιόνια (όχι σε Σάμο, Ικαρία ή Φούρνους). Να είχαμε και καμιά ιστορία να διαβάσουμε και να κάνουμε κανένα πρόγραμμα-άσκηση να περάσει η ώρα. Διαβάστε τις Χριστουγεννιάτικες Προγραμματιστικές Ιστορίες του Κατεβάογλου Στέλιου.

Και φέτος έχουμε Ώρα Κώδικα. Μερικές αφίσες για να τοποθετήσετε στο σχολείο σας (ή όπου αλλού βρίσκεστε) και να προωθήσετε την ιδέα ότι όσον αφορά τον προγραμματισμό «Όλοι μπορούν να μάθουν!».

Στα πλαίσια υποστήριξης και ενθάρρυνσης των εκπαιδευτικών της Σάμου για συμμετοχή στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πέλλα-Πέλλη Παππά και ο Τεχνικός Υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Σάμου κ. Κατεβάογλου Στυλιανός υλοποίησαν μία τρίωρη εκπαιδευτική συνάντηση με σκοπό την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο περιβάλλον προγραμματισμού Scratch.

Σήμερα (2 Νοεμβρίου 2015) η Google αφιερώνει την ημέρα στα 200 γενέθλια του Τζορτζ Μπουλ (George Boole) προσαρμόζοντας το λογότυπο της ώστε να παρουσιάζει τις τέσσερις βασικές λογικές πράξεις. Το κάνει συχνά αυτό με τα λεγόμενα doodles αλλά το σημερινό έχει ιδιαίτερα αξία για την επιστήμη της πληροφορικής αφού η άλγεβρα Μπουλ (Boolean algebra) που εισήγαγε το 1854 ο ομώνυμος μαθηματικός αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του πληροφορικού οικοδομήματος.

Υποκατηγορίες