Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκπαιδευτικά
Εμφανίσεις: 801

Το ίδρυμα Ευγενίδου δημιούργησε ένα νέο εργαστήριο τεχνολογίας με την επωνυμία UTech Lab. Το νέο εργαστήριο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη και συνεργασία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15 Σεπτεμβρίου 2014. Το εργαστήριο σκοπεύει όπως και το Ίδρυμα Ευγενίδου να βοηθήσει στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση των νέων και είναι σχεδιασμένο για παιδιά και νέους ηλικίας 13-25 ετών και φυσικά για σχολικές ομάδες μαθητών.

UTech Lab - Ίδρυμα Ευγενίδου (Ηχογράφηση - Επεξεργασία ήχου)Το UTech Lab προσφέρει ερεθίσματα και εμπνέει τους μαθητές να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, βοηθάει στην ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης και οι δραστηριότητές του ενθαρρύνουν τους μαθητές για ενεργή συμμετοχή και ομαδική εργασία. Οι μαθητές γνωρίζουν σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, γίνονται δημιουργικοί με αυτά και αποκτούν απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες.

Ο εξοπλισμός του εργαστηρίου περιλαμβάνει υπολογιστές, iPad, τρισδιάστατο εκτυπωτή - 3D printer (Makerbot Replicator 2X) με δυνατότητα δημιουργίας τρισδιάστατων αντικειμένων με χρήση 6 χρωμάτων (μαύρο, άσπρο, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μοβ), τρισδιάστατο σαρωτή (MakerBot Digitizer) για την ψηφιοποίηση πραγματικών τρισδιάστατων αντικειμένων, σετ ρομποτικής (Lego Mindstorms EV3), στούντιο ήχου/εικόνας, εξοπλισμό για λήψη βίντεο με green screen, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, διάφορα είδη λογισμικού κ.ά.

Οι μαθητές που επισκέπτονται το UTech Lab μπορούν να δημιουργούν τις δικές τους τρισδιάστατες εκτυπώσεις, να ηχογραφούν τις μουσικές συνθέσεις τους και να στήνουν τις δικές τους ραδιοφωνικές εκπομπές, να δημιουργούν κόμικ και animation, να φτιάχνουν ιστοσελίδες, να σχεδιάζουν περιοδικά και εφημερίδες, να κατασκευάζουν ρομπότ και γενικά να πειραματίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Οι δυνατότητες που προσφέρει το UTech Lab στα σχολεία είναι οι εξής:

Η συμμετοχή σε όλα τα οργανωμένα εργαστήρια του UTech Lab είναι δωρεάν. Τα εργαστηριακά μαθήματα προσφέρονται δωρεάν από εξειδικευμένο προσωπικό τις απογευματινές ώρες, Πέμπτες και Παρασκευές, ενώ κάθε Σάββατο οι δραστηριότητες και τα εργαστήρια λαμβάνουν χώρα τις πρωινές ώρες. Για την συμμετοχή σε αυτά απαιτείται προεγγραφή στο τηλέφωνο 210 9469 694. Τις καθημερινές (Τρίτες και Τετάρτες) υπάρχει η δυνατότητα για απλή επίσκεψη - περιήγηση στο εργαστήριο ή για την εκμάθηση και χρήση εργαλείων για ερευνητικές εργασίες (projects). Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε το πρόγραμμα του UTech Lab και προβείτε σε επικοινωνία με το εργαστήριο πριν την επίσκεψή σας. Το Ίδρυμα Ευγενίδου βρίσκεται στην Αθήνα, Λ. Συγγρού 387, Τ.Κ. 175 64, Π.Φάληρο. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του UTech Lab.

Οπότε την επόμενη φορά που το σχολείο σας θα επισκεφθεί την Αθήνα στα πλαίσια κάποιας εκπαιδευτικής εκδρομής μπορείτε να εντάξετε και το UTech Lab στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα σχεδιάσετε.