Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκπαιδευτικά
Εμφανίσεις: 560

Ποια ομάδα προσανατολισμού να διαλέξω; Ποια μαθήματα να δώσω πανελλήνιες και για τις σχολές ποιων επιστημονικών πεδίων να προσπαθήσω; Το πιο σύντομο Κουίζ Σχολικού Προσανατολισμού για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε.

Μετά την απόφαση Φ.253/85476/Α5 του Υπουργού Παιδείας με θέμα «Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία του άρθρου 3 του Ν. 4327/2015 (ΦΕΚ 50 τ. Α΄) και συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων» (ΦΕΚ 995 τ.Β΄ - 29 Μαΐου 2015) έχουν διαμορφωθεί καινούρια δεδομένα για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Γ΄ Λυκείου από το σχολικό έτος 2015-2016 και μετά.

Μερικές από τις σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει αλλά και το που βρίσκονται διάφορες σχολές που δεν είναι τόσο προφανές το σε ποιο επιστημονικό πεδίο ανήκουν έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο «Ένταξη των Σχολών σε Επιστημονικά Πεδία και Συντελεστές Βαρύτητας Μαθημάτων». Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να δείτε συνοπτικά και το μπέρδεμα που έχει προκληθεί με τις σχολές πληροφορικής.

Για μια πιο συνετή και συνειδητοποιημένη επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού και Επιστημονικών Πεδίων ανατρέξτε στον Οδηγό Γενικού Λυκείου όπου σας παρουσιάζουμε εν συντομία το πώς έχει πλέον διαμορφωθεί το Γενικό Λύκειο με τις Ομάδες Προσανατολισμού, τα μαθήματα, τους συντελεστές κ.τ.λ.

Με ανάλαφρη, θερινή διάθεση κάντε το ακόλουθο υπερ-ταχύ κουίζ των δύο ερωτήσεων. Φυσικά, κανένα κουίζ στο Διαδίκτυο δεν θα σας καθοδηγήσει υπεύθυνα ποια ομάδα προσανατολισμού και ποια επιστημονικά πεδία να διαλέξετε. Αν θέλετε πραγματική και έγκυρη βοήθεια απευθυνθείτε στους καθηγητές σας ή στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου ανήκετε.

Κουίζ Σχολικού Προσανατολισμού

Πρέπει να ενεργοποιήσετε την JavaScript για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την εφαρμογή.

Πόσο μας κάνει ένα και ένα;

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα;

Αποτέλεσμα:

Ποιοτική Εκτίμηση: 

Ομάδα Προσανατολισμού: 

Επιστημονικά Πεδία: