Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκπαιδευτικά
Εμφανίσεις: 536

Στην ανακοίνωση με θέμα «Ημερομηνίες Υποβολής Αιτήσεων για τη Συμμετοχή σε Εξετάσεις Πιστοποίησης Ικανοτήτων ΤΠΕ για μαθητές επιπέδου Γυμνασίου και επιπέδου Λυκείου –παροχή πληροφοριών» μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την διεξαγωγή της 2ης περιόδου εξετάσεων πιστοποίησης μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ΤΠΕ συμπεριλαμβανομένου των ημερομηνιών υποβολής αιτήσεων.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες (ή / και πόλεις) των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Λάρισας, Σερρών. Ηρακλείου και Ρεθύμνου (φυσικά μην ψάχνετε τον νομό Σάμου).

Το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων ξεκινά από την 2/10/2015 και ολοκληρώνεται την 15/10/2015 ενώ το χρονικό διάστημα διεξαγωγής πιστοποιήσεων ξεκινά από την 31/10/2015 και ολοκληρώνεται την 8/11/2015.

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου του τρέχοντος σχολικού έτους έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εξετάσεις επιπέδου Γυμνασίου ενώ οι μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου αντίστοιχα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εξετάσεις επιπέδου Λυκείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις θα πρέπει:

  1. Να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα αιτήσεων (http://com2cert.cti.gr -> ΕΓΓΡΑΦΗ -> ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ) μέσα από το οποίο μπορούν και να προετοιμαστούν μελετώντας το υλικό προετοιμασίας.
  2. Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις αφού πρώτα συνδεθούν στην πλατφόρμα. Σε περίπτωση που κληρωθούν το ενημερώνονται στον προσωπικό τους λογαριασμό.

Όσοι μαθητές έχουν κληρωθεί, θα δουν στο μενού «Αίτηση Πιστοποίησης» το μήνυμα επιβεβαίωσης πρόσβασής τους στις εξετάσεις και τα στοιχεία του προγράμματος πιστοποίησης (προσωπικός κωδικός, κέντρο πιστοποίησης που θα εξεταστούν και ημέρα και ώρα εξέτασης). Η επιβεβαίωση συμμετοχής θα είναι διαθέσιμη μετά τις 16/10/2015.