Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκπαιδευτικά
Εμφανίσεις: 631

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 έως και 23 Οκτωβρίου 2016, είναι ένα κίνημα βάσης το οποίο προωθεί την δημιουργικότητα μέσω του προγραμματισμού. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2013 από εθελοντές οι οποίοι ως Πρεσβευτές της δράσης την προωθούν και τη συντονίζουν στις χώρες τους.

Η βασική ιδέα αυτής της πρωτοβουλίας είναι να κάνει τον προγραμματισμό πιο προσιτό, να δείξει στους νέους, τους ενήλικες, αλλά και τους ηλικιωμένους πώς να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα μέσω του προγραμματισμού και πώς να απομυθοποιήσουν αυτές τις δεξιότητες και να φέρει σε επαφή δραστήριους ανθρώπους με σκοπό να μάθουν μαζί.

Το 2015 46 χώρες έλαβαν μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ καθώς και η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία, η Αλβανία, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Σερβία και η Τουρκία . Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στην Αυστραλία, τη Λευκορωσία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κίνα, τη Νότια Κορέα , τη Μολδαβία, το Μαρόκο, την Ταϊβάν, την Τυνησία, την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2015, 570000 άνθρωποι συμμετείχαν σε 7600 εκδηλώσεις εκμάθησης κώδικα.

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αξία της δράσης καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συμμετέχουν σε Εκδηλώσεις της περιοχής τους που έχουν ήδη προστεθεί ή θα προστεθούν στον Χάρτη Εκδηλώσεων. Όσα σχολεία επιθυμούν να οργανώσουν τη δική τους δράση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού μπορούν να ξεκινήσουν να σχεδιάζουν την εκδήλωσή τους και να την προσθέσουν στο Χάρτη Εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις: