Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκπαιδευτικά
Εμφανίσεις: 580

Ο διαγωνισμός Young digital talent διοργανώνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «eSkills for Jobs» (Ψηφιακές δεξιότητες για την απασχόληση), η οποία υλοποιείται κατά τα έτη 2015 και 2016 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εκστρατεία αυτή, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη των πολιτών να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητες τους στην εργασία.

Η εκστρατεία «eSkills for jobs 2015 - 2016» είναι μια απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για εξειδικευμένους επαγγελματίες στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), η οποία μέχρι σήμερα δεν ικανοποιείται, παρά τα υψηλά επίπεδα της ανεργίας στην Ευρώπη.

Οι ευρωπαϊκοί διαγωνισμοί στο πλαίσιο του eSkills for Jobs 2016, πραγματοποιούνται ως συνέχεια της επιτυχημένης καμπάνιας το 2015, με στόχο την ανάδειξη και την επιβράβευση ανθρώπων, που διαθέτουν υψηλό επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων και εκπαίδευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κατηγορία Young digital talent απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16 - 30 ετών που ενδιαφέρονται για τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη video games. Μαθητές που διαθέτουν δημιουργικές ιδέες και καλές ψηφιακές δεξιότητες μπορούν να ξεκινήσουν το δικό τους project άμεσα.

Βήματα Υποβολής Συμμετοχής στο Διαγωνισμό Young Digital Talent:

  1. Για να συμμετέχετε στο διαγωνισμό χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα video game με τη χρήση του scratch. Στο video game πρέπει να συμπεριλάβετε το λογότυπο της καμπάνιας eSkills for Jobs 2015-16.
  2. Μοιραστείτε τη δημιουργία σας στο studio του διαγωνισμού: https://scratch.mit.edu/studios/2036615/
  3. Δημιουργήστε ένα βίντεο με το παιχνίδι σας σε δράση και ανεβάστε το στο κανάλι σας στο youtube.
  4. Υποβάλετε την υποψηφιότητά σας συμπληρώνοντας τη φόρμα υποβολής (στην αίτησή σας θα πρέπει να συμπεριλάβετε το σύνδεσμο του project σας, το βίντεο που δημιουργήσατε, καθώς και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας).

Προθεσμία υποβολής συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι η 31η Ιουλίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις: