Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Ρόλος και Εφαρμογές» θα διεξαχθεί από 15 έως 17 Απριλίου 2016 στην πόλη του Ναυπλίου και του Άργους και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στα πλαίσια υποστήριξης και ενθάρρυνσης των εκπαιδευτικών της Σάμου για συμμετοχή στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πέλλα-Πέλλη Παππά και ο Τεχνικός Υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Σάμου κ. Κατεβάογλου Στυλιανός υλοποίησαν μία τρίωρη εκπαιδευτική συνάντηση με σκοπό την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο περιβάλλον προγραμματισμού Scratch.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κα Λασκαρίδου Σοφία διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα «Δημιουργία και διαχείριση ιστοσελίδων και αξιοποίησή τους στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων». Το σεμινάριο θα διοργανωθεί κατά το διάστημα από 27 Απριλίου έως και 5 Μαΐου στο Βαθύ Σάμου ενώ σε περίπτωση πληθώρας συμμετοχών είναι δυνατόν να διοργανωθεί παράλληλα και στο Καρλόβασι.

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Β. Αιγαίου & Δωδεκανήσου κ. Τιμολέων Θεοφανέλλης διοργανώνει εξ αποστάσεως επιμόρφωση των καθηγητών Πληροφορικής του Βορείου Αιγαίου (πλην της Μυτιλήνης για τους οποίους θα διεξαχθεί δια ζώσης) και των Δωδεκανήσων στο αντικείμενο της Ψηφιακής Έκφρασης.

Πέρα από τις τυπικές μορφές επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης όπως τα σεμινάρια, τα συνέδρια, τα μεταπτυχιακά, διδακτορικά κ.τ.λ. που η πλειονότητα των εκπαιδευτικών παρακολουθούμε (σχεδόν πάντα με δικές μας πρωτοβουλίες), υπάρχουν και οι άτυπες μορφές επιμόρφωσης. Άλλωστε η επιμόρφωση είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά, μια διαδικασία με διάρκεια και συνέχεια. Ένας τρόπος επιμόρφωσης, με την διασταλτική της έννοια, είναι και ο προβληματισμός για το εκπαιδευτικό σύστημα και η ενημέρωση και η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για την βελτίωσή του. Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί ζούνε μέσα στα σχολεία με τους μαθητές τους και εργάζονται καθημερινά για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα. Τι πηγαίνει στραβά με την εκπαίδευση σήμερα; Γιατί; Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό; Τρεις ομιλίες από έναν διακεκριμένο συγγραφέα και σύμβουλο εκπαίδευσης στα πλαίσια των εκδηλώσεων TED.