Στην ανακοίνωση με θέμα «Ημερομηνίες Υποβολής Αιτήσεων για τη Συμμετοχή σε Εξετάσεις Πιστοποίησης Ικανοτήτων ΤΠΕ για μαθητές επιπέδου Γυμνασίου και επιπέδου Λυκείου –παροχή πληροφοριών» μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την διεξαγωγή της 2ης περιόδου εξετάσεων πιστοποίησης μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ΤΠΕ συμπεριλαμβανομένου των ημερομηνιών υποβολής αιτήσεων.

Το Υπουργείο Παιδείας, αναγνωρίζοντας την σημασία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε τομείς όπως η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές, εξέδωσε εγκύκλιο καλώντας τους εκπαιδευτικούς (όλους και όχι μόνο της Πληροφορικής) να αξιοποιήσουν τον ψηφιακό εξοπλισμό (κινητά εργαστήρια, διαδραστικοί πίνακες και συναφές υλικό) και τις διδακτικές παρεμβάσεις του Ψηφιακού Σχολείου.

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Βορείου Αιγαίου, κ. Τιμολέων Θεοφανέλλης, διοργανώνει ενημέρωση για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στις Α΄ και Β΄ τάξεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα μαθήματα Εφαρμογές Πληροφορικής και Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ. Το θέμα της ενημέρωσης θα είναι τα νέα βιβλία για τα μαθήματα αυτά.

Το ίδρυμα Ευγενίδου δημιούργησε ένα νέο εργαστήριο τεχνολογίας με την επωνυμία UTech Lab. Το νέο εργαστήριο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη και συνεργασία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15 Σεπτεμβρίου 2014. Το εργαστήριο σκοπεύει όπως και το Ίδρυμα Ευγενίδου να βοηθήσει στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση των νέων και είναι σχεδιασμένο για παιδιά και νέους ηλικίας 13-25 ετών και φυσικά για σχολικές ομάδες μαθητών.

Την προηγούμενη χρονιά (2013) ο αμερικάνικος οργανισμός code.org ανέλαβε πρωτοβουλία και δημιούργησε μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την προώθηση του προγραμματισμού στην εκπαίδευση έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν κάποια επαφή με την Πληροφορική και την αλγοριθμική σκέψη. Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σε παγκόσμια κλίμακα και το εγχείρημα είχε ως στόχο κάθε μαθητής να διδαχτεί προγραμματισμό για μια τουλάχιστον διδακτική ώρα οπότε και ο τίτλος "Ώρα Κώδικα". Στην Ευρώπη είμαστε πιο γαλαντόμοι οπότε είπαμε να το ονομάσουμε "Εβδομάδα Κώδικα" και θα διεξαχθεί από 11 έως 17 Οκτωβρίου 2014.

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Αττικής ανταποκρινόμενοι στην ανοικτή πρόσκληση της Ε.Ε. για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2014 (11-17 Οκτωβρίου 2014), διοργανώνουν Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα "Εβδομάδα Πληροφορικής: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2014". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο "ΑΘΗΝΑ 9.84" (Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι ~ Στάση Μετρό Κεραμεικός). 

Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα "Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Καινοτόμες Παιδαγωγικές Πρακτικές" θα διεξαχθεί από 24 έως 26 Απριλίου 2015 στην Καστοριά. Το συνέδριο διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Παιδαγωγική Σχολή και Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών), το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας) και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Παράρτημα. Δυτικής Μακεδονίας).

Ο σχολικός σύμβουλος πληροφορικής Βορείου Αιγαίου κ. Τιμολέων Θεοφανέλλης διοργανώνει σεμινάριο με θέμα "Σχολική Κοινωνική Ζωή". Το επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα "Βιωματικές Δράσεις" στην Α΄ Τάξη των Γυμνασίων των Νήσων Χίου και Ικαρίας.