Το 6ο Συνέδριο "Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση" - Conference on Informatics in Education (CIE2014) θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ιόνιου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα το διάστημα από 10 έως 12 Οκτωβρίου 2014.

Όχι, ε; Και πώς έχουν βρεθεί όλα τα πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης για να φτιάξεις φραπέ στο δάσος; Απαντήσεις ίσως δοθούν στο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση τω Απορριμάτων σε Νησιωτικά Συμπλέγματα.

Δύο πανελλήνια συνέδρια με θέματα σχετικά με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση πρόκειται να διεξαχθούν μέσα στον μήνα Νοέμβριο σε Αθήνα και Πάτρα αντίστοιχα.

Από τη Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εκδόθηκε η εγκύκλιος Φ.50/226/143572/Γ1 με ημερομηνία 10-09-2014 και θέμα "Λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2014-2015" που συμπυκνώνει όλα όσα ισχύουν για τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία περιλαμβάνοντας και λίστα με όλους τους νόμους και τις εγκυκλίους που βρίσκονται σε ισχύ. Για την Πληροφορική συνεχίζει να ισχύει ότι διδάσκεται δύο ώρες εβδομαδιαίως σε όλες τις τάξεις των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων.