Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιμόρφωση
Εμφανίσεις: 936

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο που διοργανώθηκε από τον σχολικό σύμβουλο πληροφορικής Βορείου Αιγαίου κ. Τιμολέων Θεοφανέλλη. Το σεμινάριο διοργανώθηκε εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως με τη χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας edmodo.

To edmodo αποτελεί μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για τη διεξαγωγή μαθημάτων, επιτρέποντας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συνδέονται και να συνεργάζονται σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον. Στην πλατφόρμα αυτή υπάρχει η δυνατότητα να αναρτάται υλικό από καθηγητές και εκπαιδευτικούς ενώ το γνώριμο περιβάλλον εργασίας (facebook like) κινητοποιεί τους μαθητές. Για τους εκπαιδευτικούς παρέχονται εργαλεία επισκόπησης της προόδου των μαθητών τους ενώ το ίδιο ισχύει και για τους γονείς. Περισσότερα για το edmodo μπορείτε να διαβάσετε στο κείμενο που ετοίμασε η εκπαιδευτικός Ελένη Πολυμένη του ΕΠΑΛ Μύρινας στα πλαίσια του σεμιναρίου.

Οι καθηγητές που συμμετείχαν στο σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να επιμορφωθούν σε θέματα όπως οι απαραίτητες ενέργειες κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο ετήσιος χρονοπρογραμματισμός, τα διδακτικά σενάρια, τα φύλλα εργασίας, η αξιολόγηση των μαθητών (rubrics), οι ερευνητικές εργασίες, διάφορα εργαλεία web 2.0 (συμπεριλαμβανομένου του edmodo) κ.ά.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 24 καθηγητές (περίπου) από όλα τα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σύντομα θα αποσταλούν και οι σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης.