Το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης και την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοικτού Κώδικά (ΕΛ/ΛΑΚ) στην Εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες πιστοποίησης στις ΤΠΕ για τα Α΄ και Β΄ επίπεδα και αναμένουν την έκδοση της βεβαίωσής τους καλούνται να ενημερώσουν-επικαιροποιήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία μέχρι και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στο πληροφοριακό σύστημα http://b-epipedo2.cti.gr/mis προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση των βεβαιώσεων και να αποσταλούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου υπηρετεί κάθε εκπαιδευτικός.

Συνεπής στα ραντεβού του, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχει ξεκινήσει η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ). Αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κάθε έτος υπό την αιγίδα της UNESCO οπότε σκοπός του Διαγωνισμού είναι και η επιλογή 8 – 16 μαθητών από τους οποίους θα γίνει η συγκρότηση των Ελληνικών Εθνικών ομάδων Πληροφορικής (εθνική Ολυμπιακή ομάδα και εθνική ομάδα Βαλκανικών Αγώνων). Η διεξαγωγή του γίνεται με τη συνεργασία τμημάτων Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ελληνικών Πανεπιστημίων και τμημάτων Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕΙ.

Από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκαν Διευκρινίσεις για τον χαρακτηρισμό των μαθημάτων της Α΄ τάξης Επαγγελματικού Λυκείου (171978/Γ2/12-11-2013). Τα μαθήματα θεωρούνται όλα θεωρητικά αλλά μπορούν να διεξάγονται και στο εργαστήριο αλλά από έναν εκπαιδευτικό.

Το νέο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας (https://myschool.sch.gr) θα τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία από την Πέμπτη 14/11/2013 για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά) και τα Γυμνάσια. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων (έως και την Τρίτη 10/12/2013), είναι απαραίτητη και υποχρεωτική η παράλληλη ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος καταγραφής Survey.

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.) και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Παράρτημα. Βόλου) διοργανώνουν το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα "Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Διδασκαλία και Διδακτική".

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Π.Δ. 152/2013 (ΦΕΚ 240 τ.Α΄ - 5 Νοεμβρίου 2013).

Στην ιστοσελίδα της Πρακτικής Εκπαίδευσης για Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής έχουν ξεκινήσει, πλέον και για την περιοχή μας, οι τηλεκπαιδεύσεις για τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής ΠΕ19 και ΠΕ20.