Με μεγάλη λαμπρότητα διοργανώνεται φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013, στο πλαίσιο του πρώτου επετειακού εορτασμού των 10 χρόνων από την καθιέρωσή της.

Safer Internet Day 2013 LogoH Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, στο πλαίσιο της εκστρατείας επαγρύπνησης για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο SafeBorders, ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ φθάνοντας τις 99 παγκοσμίως!

Αναδημοσίευση από SaferInternet.gr

Για εκπαιδευτικό υλικό και προτάσεις διδασκαλίας μπορείτε να επισκεφθείτε το blog του Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Βορείου Αιγαίου.

Χρήσιμη ιστοσελίδα είναι και η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο - Safeline. Οι αγγλομαθείς μπορούν να βρουν πληροφορίες και στο SaferInternetDay.org

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει τη δική του ιστοσελίδα αφιερωμένη στην Ασφάλεια στο Διαδίκτυο ενώ το γνωστό μας google προσφέρει ένα χρήσιμο και εκτεταμένο οδηγό για το πως να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο και τι πρέπει να γνωρίζετε για το internet.

Τέλος, ο συνάδελφος Μακροβασίλης Αθανάσιος (φέτος στο Γυμνάσιο Λιτοχώρου) έχει φτιάξει μια κατατοπιστική παρουσίαση με θέμα "Εθισμός στο Διαδίκτυο και Έφηβοι Μαθητές" στα πλαίσια ημερίδας του ΣΣΝ Πιερίας. Την παρουσίαση μαζί με άλλο υλικό μπορείτε να δείτε στο http://eclass.sch.gr/courses/G1677108/ (Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας "Σερφάροντας με Ασφάλεια")